top of page

טיפים לעוברי דירה

כאן אני רוצה להסביר קצת על עולם ההובלות מנקודת המבט שלי, לתת לכם טיפים שונים, ולהסביר כמה מושגים מעולם ההובלות.

מוביל או הובלה

מי הוא המוביל ומהי ההובלה?
הובלה היא ​העברה של החפץ ממקום למקום, ומוביל הוא אדם שמבצע את ההובלה.

הובלת דירה
הובלת דירה

מוביל

איך מוצאים מוביל טוב? מוביל טוב מוצאים בהמלצה. תמיד טוב שיש מישהו שכבר מכיר את המוביל ויכול לספר לכם על החוויה שלו במעבר. תשאלו איזו חוויה הייתה לו, האם המובל הגיע בזמן, אם היו העלאות במחיר ההובלה ולמה, איך המוביל התמודד עם אתגרים תוך כדי ההובלה.

מה חשוב לשאול את המוביל?
תשאלו כל דבר שחשוב לכם, כל שאלה שמדאיגה אתכם, לדוגמה:
- האם זה העסק היחידי של המוביל, או שהוא קיבל משאית מעבודה ובזמן החופשי שלו מוביל דירות כתוספת ההכנסה, או שהוא נהג מונית שחיבר עגלה לאוטו וכך מעביר את החפצים... תשאלו כמה זמן המוביל נמצא בתחום ההובלות, האם ניתן לראות את דף הפייסבוק של העסק שלו או את אתר האינטרנט שלו.
- מה השירותים שהמוביל מספק? בדרך כלל השירותים שהמוביל אמור לספק הם: הובלה, סבלות, פירוקים והרכבות, ועבודה עם מנוף. אומנם לא תמיד כל השירותים האלה הם חובה. במקרים חריגים המוביל יוכל לספק
גם שירותי הנדימן.
אם המוביל עושה הכול – נשאלת השאלה - מהי המומחיות שלו? מה לא כוללת ההובלה? כל מקצוע והמומחיות שלו, מוביל - זה מוביל, הנדימן - זה הנדימן, אינסטלטור - זה אינסטלטור ... 
שאלה נוספת שכדאי לברר מול המוביל היא: מי הם הסבלים איתם עובד המוביל? כמה זמן הוא עובד איתם, ומה אזרחותם? יש הבדל עצום בין המוביל שיש לו צוות עובדים מגובש וקבוע שמכיר את העבודה לבין עובדים זמניים ליום או חצי יום - שאינם מכירים את אופי עבודת ההובלה ואינם מחויבים לא למוביל ולא ללקוח.
- האם למוביל צריך להיות רישיון מוביל? לא! מוביל דירות לא צריך שום רישיון מיוחד. יש סוגים מסוימים של הובלות שמחייבים רישיון מוביל, אך כל סוגי ההובלות האלה קשורים להובלות של חומרים מסוכנים ולא להובלות
דירות. 
שירותים שאנחנו מספקים מעבר להובלה עצמה הם: פירוקים והרכבות, אריזות, עבודה עם מנוף, תליית טלוויזיות.

הובלה

מה חשוב לעשות ביום ההובלה? קודם כל להיות מוכן וארוז. כל מה שיכול להיכנס לארגז צריך להיות בתוך הארגז. בית לא ארוז מעקב גם אתכם וגם את המוביל, ולא מאפשר פינוי הדירה/הבית. כשאתם מתרוצצים בבית בניסיון נואש לארוז כמה שיותר מהר ברגע האחרון - אתם מפריעים למובילים לנוע בבית ולפנות את מה שכן ארוז. בנוסף, אתן מתבלבלים ואורזים דברים שרציתם להשאיר מאחור, ולהפך, שוכחים את מה שכן צריך לקחת. לכן, כל הסידורים והאריזות האחרונות צריכות להסתיים יום לפני ההובלה. כל מה שהוא מעבר לאריזה עצמאית תלוי במה אתם סוגרים עם המוביל. אם סגרתם אריזה מול המוביל, זה אומר שהמוביל כבר ידאג לארוז לכם את הדירה. יש לקוחות שמבקשים לפרק ולהרכיב להם את הרהיטים. אם המוביל נותן את השירות הזה הוא כמובן לוקח בחשבון זמן שיידרש לו על מנת לעשות את העבודה הזאת. כאן כדאי לציין שאם אתם לא בטוחים כיצד לפרק או להרכיב רהיט מסוים – אל תפרקו אותו לבד, תשאירו את זה למקצוען. כל פירוק או הרכבה לא מקצועיים של הרהיט פוגעים באיכות הרהיט ועלולים להביא לשבירתו.

זמן הגעה:
המוביל צריך להגיע בשעה שנקבעה להובלה, נקודה. נכון, קורה שיש נסיבות לא צפויות, כמו פקק ענק או גשם כבד, אבל לא יכול להיות שסגרתם הובלה בשעות הבוקר והמוביל הגיע אליכם בערב. זאת לא עבודה מקצועית! אומנם אנחנו חיים בארץ ישראל שבה גבולות הזמן מטושטשים מעט – אבל הזמן הוא מצרך יקר. כל איחור ללא הצדקה הוא סימן לחוסר אחריות של המוביל כלפיכם, ובהמשך - כלפי ההובלה והחפצים שלכם. אם המוביל לא הגיע אליכם שעתיים אחרי הזמן שנקבע - עדיף לחפש מוביל אחר, אם יש אחד כזה שזמין.


אילו חפצים מכניסים למשאית ואילו לא?
תמיד תשאלו את המוביל כדי שהוא יסביר לכם מה מותר להכניס למשאית ומה עדיף לקחת ברכב שלכם. לדוגמה, חפצים שמאוד עדינים ולא ניתן לארוז אותם, או תרופות קבע שאתם עלולים להצטרך ולא תרצו לחפש בכל המשאית - כדאי לקחת אתכם. אוכל שפיניתם מהמקרר לא כדאי לשים במשאית, במיוחד בקיץ ובנסיעה שהיא ארוכה. בכללי כדאי לדאוג לכך שתיקחו אתכם כמה שפחות אוכל שיכול להתקלקל ביום ההובלה. עדיף יהיה לקנות אוכל במקום החדש מאשר לסחוב את האוכל כל הדרך מהדירה הישנה רק כדי לזרוק אותו בסוף - כי הוא התקלקל בדרך. תמיד אפשר להשאיר את האוכל שאתם לא רוצים לזרוק לשכנים שנשארים בבניין או לחברים שלכם מהסביבה.

האם לארוז את הכול או מותר להשאיר חלק מהחפצים בתוך הרהיטים וזה יהיה בסדר? לא. צריך לארוז את הכול, ואסור להשאיר חפצים בתוך הרהיטים או המקרר. אסור להשאיר מצרכים במקרר מאחר ובמעבר המקרר יהיה סגור למשך כמה שעות. המצרכים יהיו בוואקום בחום ויתחילו להתקלקל, וגם יופיע ריח לא נעים. כמו כן, אם תשאירו צנצנות בתוך המקרר- הן יכולות ליפול ולשבור משהו בתוכו. התוצאה: מוצר חשמל חשוב ויקר יישבר ואתם תצטרכו להוציא כסף על מקרר חדש. גם בשידות לא כדאי להשאיר כלום. קודם כל, אם תשאירו חפצים בתוך השידה - השידה תהיה כבדה יותר, ובמקרה בו המוביל יצטרך להזיז או להפוך אותה – היא תישבר בגלל החפצים שנשארו בפנים. זאת ועוד, החפצים שנשארים בתוך הרהיטים הינם סכנה עבור המוביל והסובבים
אותו במידה והם נופלים מחוץ לרהיט! אל תהפכו את הרהיטים ומוצרי החשמל שלכם לארגזי הובלה, כדי שבסוף ההובלה הרהיטים שלכם לא ייראו כמה הארגזים אחרי ההובלה. איך המוביל צריך לעטוף את החפצים בהובלה?

לכל מוביל יש את השיטה שלו. אנחנו עוטפים את הרהיטים בעזרת ניילון נצמד, ואת החפצים הרגישים בעזרת שמיכה או קרטון.

אריזה

כאשר אנחנו מדברים על אריזה אנו מתייחסים רק לאריזה של הארגזים. במה אורזים - בארגז או בשקית?  תמיד עדיף לארוז את החפצים בארגז, כי הארגז אינו נקרע, הוא עומד יציב יותר בתוך המשאית, וגם תופס הרבה פחות מקום מהשקית. בנוסף, שקית יכולה להיקרע וכל מה שהכנסתם לתוכה פשוט יישפך ממנה החוצה. מה שבטוח אסור להכניס לתוך השקית – הם דברים שבירים, סירים או ספרים.
הגודל והמשקל המקסימליים של הארגז:

הגודל האוניברסאלי של הארגז הוא 60X40X40 ס"מ. כמובן, ניתן להשתמש בארגזים יותר קטנים מזה, אך לא טוב אם גודל הארגז עולה על מידות אלה. זאת מאחר וכמה שהארגז גדול יותר, כך הוא פחות נוח לסחיבה. בנוסף, מאוד קשה להרים ארגזים גדולים, ולא כל מוביל יסכים להוביל ארגזים ענקיים עם מלא תכולה בתור ארגז אחד, במיוחד אם אין מעלית בבניין. בחנות שלנו תוכלו לרכוש ארגזים בגודל מדויק להובלה.
המשקל המקסימלי של הארגז לא צריך לעלות על יתר מ 10 קילו, גם כי במקרה כזה המוביל לא יוכל להרים אותו, וגם כי במקרה כזה הארגז פשוט ייקרע מהכובד שלו.
מה לשים ואיפה? חשוב להתאים את הארגזים לתכולה. את כל הבגדים, הנעליים, כלי מיטה, וכלי מטבח הלא שבירים אנו נשים בארגזים גדולים. ספרים וכלי מטבח שבירים נשים בארגזים קטנים יותר – שהם כחצי מגודל של הארגז הגדול.
אריזת המטבח היא האריזה המאתגרת ביותר באריזת תכולת הבית. מטבח מכיל כלים מגוונים מכל מיני סוגים: כלים חדים וכלים שבירים בכל מיני גדלים, כלים שעשויים מחומרים שונים. צריך לדעת כיצד לשלב בין אלה לאלה באריזה - על מנת לא לפגום באף אחד מהם. באריזת המטבח אנו משתמשים בארגזים גדולים וקטנים, וכן בנייר אריזה ובפצפץ. כל הכלים השבירים נעטפים בנייר אריזה ונכנסים לתוך ארגזים קטנים. במידה והכלים גדולים ולא נכנסים לארגזים קטנים – אנו עוטפים אותם בפצפץ ומכניסים אותם לארגז הגדול.

מנוף

במקרים מסוימים בהובלות בתים אנו בוחרים להשתמש במנוף. שימוש במנוף נחוץ במקרים של הובלה מקומות גבוהות, העברות רהיטים שלא עוברים בדלת הבית, והעברות רהיטים שלא עוברים בחדר מדרגות. עבודת מנוף תייעל את ההובלה, תעשה אותה פשוטה, מהירה ותעזור להימנע מהנזקים לרכושכם. יש מקרים בהם לא ניתן להוציא את החפץ מהדירה בלי מנוף כלל. לכן, אם יש לכם רהיטים שנעשו בהזמנה אישית עבורכם, לפי מידות אישיות או חפצים גדולים וכבדים - תמיד עדיף להתייעץ על כך עם המוביל. המוביל יעריך נכון את המצב ויוכל להציע לכם את הפתרון האולטימטיבי שיחסוך לכם זמן וכסף. אנו עובדים עם כמה בעלי מנופים קבועים, ונוכל להציע לכם מחיר הוגן למנוף בהתאם לצורך של ההובלה. לא מומלץ להזמין מנוף באופן פרטי, מאחר והמחיר של המנוף לשעה יהיה גבוה משמעותית מהמחיר שהמוביל יקבל עבורכם. בנוסף, לא תמיד תדעו איזה בעל מנוף להזמין על מנת לקבל שירות מקצועי וטוב, וכיצד לתזמן את הגעתו של המנוף להובלה עצמה - כדי לא לשלם כסף מיותר על הזמן שבו המנוף יעמוד ללא מעש. לכן מומלץ לברר מול המוביל האם קיים צורך במנוף, ואם כן – להזמינו דרך המוביל. יחד עם זאת, לא תמיד ניתן להשתמש במנוף בהובלה. במקרים בהם יש עצים או חוטי חשמל סביב המבנה, או הגישה לבית אינה טובה בגלל כביש צר- אין אפשרות להזמין מנוף. בנוסף, יש ערים בהם תצטרכו לקבל אישור מעירייה על מנת לעבוד עם מנוף. מוביל מקצועי ייתן לכם המלצה על דרכים אלטרנטיביות והכי מתאימות לבצע הובלה של הדירה/הבית שלכם בהתאם לצורכיכם.

bottom of page